Nagyutazás
Bacsó Tibor és Ádám a föld körül – szelek szárnyán

Site Search

Az Amrop Kohlmann & Young nagy örömmel támogatja Bacsó Tibor soron következő küldetését, a CLIPPER világkörüli vitorlás utat. Bár sikeres üzletemberként Tibor kétségtelenül sok kihívással és nehézséggel nézett már szembe karrierje során, valószínű, hogy ő és fia, Ádám, olyan különleges és emlékezetes helyzetekkel szembesül, amíg 20 méteres hajójukon egy év alatt körbevitorlázzák a világot, melyekkel irodai környezetben nem lehet találkozni.


Tibor egészen biztosan jó hasznát veszi majd az üzleti életben szerzett képességeinek - csapatmunka, vezetési készségek, problémamegoldás -, de a tenger heves viharai, szeszélyes szelei és hatalmas távlatai minden bizonnyal rákényszerítik majd, hogy új, belső erőforrásokat fedezzen fel magában, s így válik ebből a különleges utazásból nagyszerű tanulási tapasztalat, valódi életre szóló élmény.

Sok sikert és jó szelet kívánunk nekik!

Eddig magazinunkban csak elvétve foglalkozunk a Clipper Földkerülő versennyel.

Az idei széria és az azon résztvevő két magyar felkeltette az érdeklődésünket és azt reméljük, hogy segítségükkel olvasóink számára a lehető legközelebb hozhatjuk az óceáni vitorlázást, versenyzést.


 

Két évvel ezelőtt Horváth Csaba barátunk elmesélte nagy tervét, miszerint jelentkezik erre a - számunkra akkor még meglehetősen ismeretlen - versenyre. (Csaba matróz a fél világ körül)

Ekkor még csak kalandvágyát becsülve ajánlottuk fel támogatásunkat, és büszkék voltunk arra, hogy minket választott. Végigkísérve útját, majd meghallgatva élménybeszámolóit, már másként tekintettünk rá.

Ez valóban egy embert próbáló, kihívásokkal és élményekkel teli komoly sportteljesítmény. Nem mellesleg büszkén hallgattuk-olvastuk mennyire meg volt elégedve Marinepool ruházatával, Dubarry csizmájával, melyek minősége felvette a versenyt a legdrágább versenytársakkal.

Erre ékes bizonyíték, hogy a tanácsért hozzá forduló két új világkerülő versenyzőjelöltnek: Bacsó Tibornak és fiának Ádámnak is minket ajánlott bizalma jeléül.

Büszkék vagyunk Csaba teljesítményére, és hasonló élményeket és sikereket kívánunk tiszta szívünkből Tibornak és Ádámnak.


Örömünkre szolgált Bacsó Tibor megkeresése és szerencsére nem csak az eredeti elképzelésében tudtunk segítségére lenni. Az első találkozásnál ugyanis, a Sealskinz vízálló, szélálló, lélegző kesztyűire, sapkáira és zoknijaira koncentráltunk. Bátran tudtuk ajánlani, mivel több helyről is visszaigazolást nyertünk hatékonyságáról és tartósságáról. Eközben felmerült a gondolat, hogy az ORTLIEB hegesztett, 100% vízhatlan táskái ugyancsak nagyban hozzájárulhatnak egy ilyen túra sikerességéhez.

A kerékpáros és a motoros földkerülőinket alapul véve biztosak vagyunk benne, hogy hatalmas élmény lesz, és olyan életre szóló tapasztalatokkal fognak visszatérni, amit sehol máshol nem tudnának megszerezni.

Sok sikert kívánunk a Tibornak és Ádámnak!